Om oss

Nordströmgården drivs av Familjen Littke som ägt och bott på gården sedan 1980. I flera år har vi haft en köksträdgård för självhushåll, men 2020 var året då vi utökade odlingarna och började dela med oss till andra som vill handla och äta närproducerat. Till säsongen 2021 kommer vi att utöka odlingen för att möta efterfrågan på närproducerade, ekologiska grönsaker.

 

Humleleverantör

Vi har även levererat en skörd av humle till ett microbryggeri, Beerium Kraftölsbryggeri som bryggt sin första lageröl på den humlen. Humlen är en svensk sort som heter Korsta och denna odlingen kommer vi att utöka under 2021. Ölen heter Länsmans Lager, och är bryggd med färsk humle dagen efter att den skördats.

Hogatåget

Hogatåget ägde rum första gången under fruntimmersveckan 2020. Det var Stockevikskelterna som vandrade från stranden Vitlingsäva i Stockevik till Hoga för att manifestera det kulturarv som finns här på Tjörn. Hogtåget tar oss tillbaka till bronsåldern då sägnen berättar att skottar invaderade ön, men slogs ihjäl av Kung Alf och hans armé i Hoga där det finns ett gravfält från denna tid, med en gravhög som kallas Kungshögen. I kungshögen sägs det att den keltiska kungen är begravd.

Hogatåget gör åter entré 2021.